Gratis verzending (NL&BE) boven ‚ā¨ 100,-,-
0
Winkelwagen
€ 0,00

Om de rolluiken, zonneschermen, screens of knikarmschermen elektrisch te kunnen bedienen, heb je buismotoren nodig. In onze webshop vind je buismotoren van verschillende merken om de zonwering te automatiseren. Buismotor kopen? Dan heb je keuze uit bedrade of draadloze bediening. Voor meer informatie of advies, neem je contact met ons op.Wat is een buismotor

Een buismotor voor rolluik, zonwering of rolgordijn is een langwerpige elektromotor die zorgt voor een elektrische bediening. Ze worden geplaatst in de holle as van de rolluik of zonwering. De buismotor wordt vervolgens gekoppeld met de as door middel van een adapter. Er zijn buismotoren te koop met in een bedrade en draadloze variant. De bedrade buismotor wordt middels een schakelaar bediend. De draadloze buismotor kun je met een afstandsbediening omlaag laten zakken of op halen. Door een buismotor in je zonwering te plaatsen, kun je je oude bestaande zonwering automatiseren.

Draadloze bediening of bedienen met schakelaar?

Wanneer je jouw rolluiken of zonwering automatisch wil maken en rolluikbesturing wilt toepassen, is een buismotor noodzakelijk. Je kunt daarbij kiezen voor een draadloze bediening of een bediening met schakelaar aan de muur. Voor de bediening met een schakelaar dien je een andere buismotor te bestellen dan wanneer je voor de draadloze bediening gaat. In ons assortiment kun je buismotoren bestellen van verschillende merken. Per merk hebben we een onderscheid gemaakt tussen bedrade en draadloze motoren. Elke buismotor, van de verschillende merken, beschikt over eigen specifieke eigenschappen. Deze eigenschappen zijn per product beschreven. Zo ben je er zeker van dat je de juiste buismotor koopt.

Extra comfort dankzij de buismotor

Een buismotor voor rolluik en andere zonnewering, wordt in de buis geschoven van de zonwering. Op deze manier kun je de rolluik, screen of zonnescherm nu ook elektrisch bedienen en is het optrekken middels handbediening niet meer nodig. Dit kan een uitkomst zijn, wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een medische aandoening en het optrekken of neerhalen van de zonnewering een enorme last voor je is geworden. Maar ook als je van comfort houdt, is deze vorm van huisautomatisering een prima optie. Om te bepalen welke buismotor het meest geschikt is voor jouw zonwering, helpen we je graag. Dankzij onze ervaring op het gebied van rolluikbesturing, kunnen wij je uitstekend informeren.

Welke soorten buismotoren zijn er te koop

Je kunt buismotoren kopen in verschillende uitvoeringen. Deze zijn te onderscheiden in buismotoren voor draadloze bediening en de bediening met schakelaar. Daarnaast zit er verschil in buisdiameter en koppelvermogen. Ook is het belangrijk te weten voor welke zonwering je de buismotor kopen wilt. Zo kun je bij ons buismotoren bestellen voor rolluiken, screens, uitvalschermen en knikarmschermen. Deze buismotoren hebben wij beschikbaar in veel verschillende merken. Somfy is één van de bekendste merken in de rolluikbesturing. Maar ook motoren van Elero en Tromm vind je in ons assortiment.

Somfy buismotor

Wanneer je op zoek bent naar een hoogwaardige kwaliteit met een betaalbare prijs, zijn de Somfy buismotoren de juiste optie. Dit merk staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en is zeer betrouwbaar. Daarnaast is Somfy een toonaangevende fabrikant op het gebied van elektrische motoren, bedieningen, sensoren voor rolluiken, raamdecoratie, garagedeuren, verlichting en zonwering. Op het gebied van huisautomatisering is Somfy dan ook een vooraanstaand merk. Alle buismotoren van Somfy worden geleverd met duidelijke handleiding, die je ook kunt downloaden in onze shop.

Elero buismotoren

Innovatie is één van de belangrijkste speerpunten van Elereo. De Elero buismotoren zijn dan ook voorzien van een vooruitstrevende techniek van hoge kwaliteit. De producten zijn eenvoudig in gebruik en energiebesparend.
 

Tromm buismotoren

Tromm motoren zijn de juiste keuze als je een rolluikmotor wilt voor de best mogelijk prijs. Zonder kwaliteit in te leveren. De motoren worden gemaakt in de Europese fabriek van een topmerk. Er zijn twee verschillende uitvoeringen beschikbaar:

Rolluikbesturing biedt je 5 jaar garantie op de alle Tromm motoren. Daarbij bieden wij ook onze unieke garantie aan, waarbij je in de garantieperiode binnen 48 uur een vervangende motor thuis geleverd krijgt bij een defect (door fabrieksfout). Alle Tromm motoren worden met een duidelijke handleiding bezorgd.

Welke buismotor heb ik nodig?


Er zijn vele soorten buismotoren te koop. Elke buismotor heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Dat maakt het lastig te bepalen welke buismotor je nodig hebt. Ten eerste is het belangrijk te weten waarvoor je de buismotor gaat kopen. Is het een buismotor voor een rolluik, een screen, een uitvalscherm of een knikarmscherm? Daarnaast dien je de diameter van de buis te weten. De buismotor wordt namelijk in de buis van de zonwering geschoven. De buisdiameter kun je eenvoudig opmeten. De buismotor zelf heeft ook een diameter. Is de buis van de zonwering ruimer dan de diameter van de buismotor zelf, dan is deze met de juiste adapterringen aan te passen. Daarnaast dien je te weten welk koppelvermogen de buismotor nodig heeft. Het koppelvermogen wordt door verschillende factoren beïnvloed:

  • bij rolluiken: het gewicht van de lamellen   

  • bij screens: enkel of gekoppeld systeem   

  • bij uitvalschermen: windvaste, stormvaste of gasveren als armen   

  • bij zonneschermen: de afmetingen van het zonweringdoek 

Er zijn verschillende soorten buismotoren met elk hun specifieke kenmerken

Buismotoren kopen voor een rolluik

Rolluiken bestaan uit lamellen van verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan kunststof, aluminium, staal of zelfs hout. Elke materiaalsoort heeft eigen specifieke kenmerken, zoals het gewicht van de lamellen per m2. Het gewicht van de rolluik bepaalt dan ook welk koppelvermogen de buismotor dient te hebben voor het laten zakken en oprollen van de rolluik.

 

Totaalgewicht van de rolluik

Advies koppelvermogen

16 kilo

10 Nm

28 kilo

20 Nm

50 kilo

40 Nm

102

80 Nm

 

Buismotor bestellen voor screens


Bij sommige screens is de stalen buis waar het doek wordt opgerold te nauw voor een buismotor. Is deze elektrobuis van aluminium met dezelfde diameter van 50 mm, dan is het wel mogelijk deze elektrisch bedienbaar te maken. Het vermogen dat je voor de buismotor nodig hebt, verschilt per diameter.

 

 

Buisdiameter

Type screen

Advies koppelvermogen

Aluminium elektrobuis 50 mm

Enkel screen

10 Nm

Stalen buis: 63 mm

Enkel screen

10 Nm

Stalen buis: 63 mm

Dubbel screen

20 Nm

 

Buismotoren voor uitvalschermen


Bij uitvalschermen dien je eerst de diameter van de buis op te meten. Daarnaast is er een verschil in uitvalscherm op het gebied van de armen. Zijn deze windvaste armen, stormvaste armen of zijn ze voorzien van een gasveer. Dat allemaal samen bepaalt het benodigde koppelvermogen voor de buismotoren om je zonwering elektrisch bedienbaar te maken.

 

 

 

Buisdiameter

Soort armen

Breedte van het scherm

Advies koppelvermogen

63 mm

Windvaste armen

van 2,0m t/m 4,0m

10 Nm

63 mm

Stormvaste armen

van 2,0m t/m 2,2m

10 Nm

63 mm

Stormvaste armen

van 2,1m t/m 4,0m

20 Nm

63 mm

Gasveer

van 2,0m t/m 3,8m

10 Nm

63 mm

Gasveer

van 3,8m t/m 4,0m

20 Nm

78 mm

Windvaste armen

van 2,0m t/m 2,2m

10 Nm

78 mm

Windvaste armen

van 2,2 m t/m 6,0m

20 Nm

78 mm

Stormvaste armen

van 2,0m t/m 5,2m

20 Nm

78 mm

Stormvaste armen

van 5,2m t/m 6,0m

25 Nm

78 mm

Gasveer

van 2,0m t/m 6,0m

20 Nm

 

Buismotoren voor knikarmschermen kopen

Ook voor het elektrisch maken van knikarmschermen of terrasschermen zijn er bepaalde zaken die meespelen bij het bepalen van de juiste buismotor. Zo is het belangrijk te weten wat de breedte en de diepte van het scherm is. Op deze manier kun je berekenen welk gewicht de buismotor aan moet kunnen. De buisdiameter van knikarmschermen is vrijwel altijd 78 mm. Voor de zekerheid, zou je deze vooraf na kunnen meten.

  • Uitval van 1,5m: Bij een schermbreedte van 1880 mm t/m 6200 mm is het advies koppelvermogen 25 Nm; bij een schermbreedte van 6200 mm t/m 7500 mm is het advies 50 Nm   

  • Uitval van 2,0m: Bij een schermbreedte van 2600 mm t/m 5600 mm is het advies koppelvermogen 30 Nm; bij een schermbreedte van 5600 mm t/m 6200 mm is het advies 35 Nm; bij een schermbreedte van 6200 mm t/m 7500 mm is het advies 50 Nm

  • Uitval van 2,5m: Bij een schermbreedte van 3200 mm t/m 5000 mm is het advies koppelvermogen 40 Nm; bij een schermbreedte van 5000 mm t/m 6200 mm is het advies 50 Nm; bij een schermbreedte van 6200 mm t/m 7500 mm is het advies 60 Nm.   

  • Uitval van 3,0m: Bij een schermbreedte van 3800 mm t/m 6200 mm is het advies koppelvermogen 50 Nm; bij een schermbreedte van 6200 mm t/m 6400 mm is het advies 60 Nm; bij een schermbreedte van 6400 mm t/m 7500 mm is het advies 80 Nm

  • Uitval van 3,5m: Bij een schermbreedte van 4200 mm t/m 6200 mm is het advies koppelvermogen 50 Nm; bij een schermbreedte van 6200 mm t/m 7500 mm is het advies 80 Nm


 
Buismotor kopen

Wanneer je een buismotor gaat kopen om de rolluikbediening elektrisch te maken, is er enorm veel keuze. In onze webshop hebben wij verschillende merken die buismotoren leveren. Daarbij heb je tevens de keuze in bedrade of draadloze bediening. En elke buismotor heeft weer zijn eigen specifieke eigenschappen. We begrijpen dat het door de ruime keuze lastig is om de juiste buismotor te kopen, daarom helpen we je graag bij het bepalen van de meest geschikte buismotor voor jouw zonwering. Wanneer je de juiste buismotor hebt gekocht voor je rolluik, screens of andere zonwering, is het niet moeilijk om deze zelf te monteren. Uiteraard worden alle buismotoren geleverd met een duidelijke handleiding, zodat je direct aan de slag kunt.


Eenvoudig buismotoren kopen bij Rolluikbesturing.nl

In onze webshop vind je een groot assortiment aan buismotoren voor rolluik, screen of zonnescherm. Wanneer je deze bij ons bestelt, wordt je bestelling binnen 5 werkdagen gratis in Nederland en België bij je thuis bezorgd. Is het product niet naar wens? Dan heb je 14 dagen de tijd om het in originele staat te retourneren of ruilen. Naast buismotoren vind je in onze webshop ook bandopwinders en zonweringbesturing. Nog vragen of wil je graag meer informatie over de buismotoren in onze webshop? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord.


Contactgegevens

Wij proberen uw vraag / mail binnen 1 werkdag te beantwoorden.

Rolluikbesturing.nl is een website van Tromm International BV
Kieënweg 10-2
5991 EK Baarlo
tel: +31 (0)85 888 1195
info@tromm.com

KvKnummer: 69623805
BTW: NL857944757B01

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan absoluut geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies